sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Ja sitten alkaa synnytysajat olla käsillä!

VIELÄ EHTII TUNNUSTELLA MASUN TOUHUJA


Pentulaatikko kaivettu esiin autotallin kätköistä. Laatikko on aikoineen Ukin dobermanni pentueelle tekemä ja ehtinyt kiertänyt lainassa myös muutaman mudi ja bc pentueen verran :D
Kääpiösnautserille synnytysosa on liian suuri ja turvalaidat liian korkealla, mutta kääpiö ei niin noita turvalaitoja tarvitse, koska vaara litistää vahingossa pentu on todella pieni. Emän koko suhdteessa pentuihin on sen verran pienempi, että emot oikeastaan aina huomaavat pennun olevan vaarassa jäädä alle.  Ja joskus joku jääkin alle ja siitä asiasta huomauttaa niin ääni ei jää "kadoksiin" emän alle, kun emokoira ei todellakaan ole riittävän suuri.
Udo tietenkin pärähti mukaan kuvaan, kun osallistuminen on nuorukaisen juttu!


Vuorokaudet +/- 52
 Selvittiin Hienosti näille päiville, VUOROKAUDET +/- 56 ja nyt on jo turvallista pentujen syntyä, mutta onneksi vielä on kuitenkin "rauhaisaa". Saisivat jokusen päivän vielä pysytellä kehittymässä kohdun turvassa.
Mamma ja maha kevyesti ravaten
 Pienen siistimisen aika, jotta on hygienia puoli mahdollisimman parhaalla tolalla synnytyksessä sekä sen jälkeen. Kaikki nisät esille ja perus hygienia asiat kuntoon :D
Lala kun on oma koira, niin on jokseenkin tottunut trimmailuihin eikä ota näistä kovinkaan suurta stressiä :D


Pentulaatikkokin on hyväksytty ja pehmikkeet saa välillä kyytiä. 
Kääpiöt ovat meillä synnyttäneet ja hoitaneet pentujansa ensi viikot pentukopassa, tämä on ollut toimiva vaihtoehto pienen koiran kanssa. Tuon tuloaukon suljen hieman myöten antavalla pahvilla (kun pennut ovat syntyneet) näin pennut eivät putoa pois, mutta emo pystyy kulkemaan hyvin pois pentulaatikosta hieman periksi antavasta väliaikaisesta laidasta.  
Pentulaatiikkoon kuuluu myös laatikkoa suurempi lattiamaton palanen, joten kodin oikea lattia pysyy siistinä pentulan kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti